Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, οι Υάδες κατά  τη μυθολογία ήταν οι νύμφες που το κλάμα τους δημιούργησε τη βροχή. Σύμφωνα με το μύθο, όταν ο αδερφός τους Ύας έχασε τη ζωή του, οι Θεοί τις μεταμόρφωσαν σε αστέρια, που εδώ και χιλιάδες χρόνια εμπνέουν τη φαντασία των λαών της Μεσογείου.
Οι δικές μας Υάδες συνδυάζουν και τα δύο αυτά στοιχεία. Είναι τα «αστέρια του νερού». Δημιουργήθηκαν από την αγάπη μας για τα αθλήματα του υγρού στίβου και το πάθος μας να μεταδώσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας στα νέα παιδιά. Με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, και πυξίδα τις αξίες του σεβασμού και του «ευ αγωνίζεσθαι» φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε σωστούς αθλητές που θα αγαπήσουν το νερό και θα διεκδικήσουν διακρίσεις.
Ο Αθλητικός Όμιλος Αθηνών «Υάδες» δημιουργήθηκε από μια ομάδα έμπειρων πρωταθλητών με πολύχρονη εμπειρία στις πισίνες και σύγχρονο προπονητικό σχεδιασμό, που στοχεύει να κερδίσει τις καρδιές όσων αγαπούν την κλασική ή την καλλιτεχνική κολύμβηση και να πρωταγωνιστήσει σε αγωνιστικό επίπεδο.
Λειτουργώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους γονείς, λειτουργούμε ολιγομελή τμήματα για παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν το υδάτινο στοιχείο.